Fragen & Antworten für Haartransplantation

01Is een haartransplantatie pijnlijk?

Aangezien de verwijdering van de haarwortels onder lokale verdoving gebeurt, gaan de patiënten geen pijn ervaren. Tijdens de transplantatie gaat men slechts een lichte druk voelen op de hoofdhuid, dit zal echter niet als ongemak aanvoelen. Ook het genezingsproces verloopt volledig pijnloos.

02Blijft er lidteken achter op de donorgebied?

Neen. Dit is precies het grote voordeel van de FUE-techniek. Omdat er maar kleine grafts worden verwijderd, zijn er geen littekens. Alleen bij nader inzien, gaat men later misschien kleine heldere plekken kunnen opmerken, deze kan men vergelijken als kleine poriën, maar omdat ze zich onder het bestaande haar bevinden gaan ze niet opvallen.

03Heb ik na de behandeling pijn?

Pijngrens is bij iedereen anders. Algemeen blijft het pijngevoel binnen de perken en is aan de donorgebied te voelen. U krijgt pijnstillers om in geval van pijn te nemen. 

04Hoe lang duurt een Haartransplantatie?

Afhankelijk van patient tot patient en aantal grafts dat moet getransplanteert worden kan de behandeling tussen 3 en 8 uur duren.

05 Waarom vallen de getransplanteerde haren niet weer uit?

Het haarzakje verliest zijn genetische eigenschappen niet. Gezien de haren uit de donorgebied genomen worden waar de haren levenslang blijven vallen de haren niet uit en blijven levenslang.

06Gebeurt het soms dat getransplanteerde haren niet uitkomen?

Nee, de enige voorwaarde is een gezonde hoofdhuid. Uiteraard mag het behandelende team de haarwortels tijdens de transplantatie niet beschadigen of vernietigen. De ervaring van het team is dus van grote belang.

07Blijven er lidtekens achter?

Nee, aan het plek waar de grafts genomen worden ontstaat een klein wondje dat quasi onzichtbaar is!
Direct na het nemen van de graft begint het plek zich te herstellen en wordt het onzichtbaar.

08Vanaf hoeveel jaar kan ik een behandeling laten doen?

Er is geen leeftijdsgrens, maar voorzichtigheid is geboden bij zeer jonge mannelijke patiënten tussen 17 en 23 jaar, omdat verdere ontwikkeling van het verlies hier mogelijk niet te voorzien is en onjuiste verwachtingen de haalbaarheid kunnen beïnvloeden. het medisch advies van de klinieken maakt duidelijk of een haartransplantatie een optie is om het betreffende haarprobleem op te lossen.

09Is het resultaat na de behandeling natuurlijk?

De aandacht voor de natuurlijke haargroepering en de microchirurgische technieken garanderen het natuurlijke karakter van het resultaat. Bovendien wordt de haarlijn aandachtig bepaald in afspraak met de wensen van de patiënt.

010Wanneer kan ik na de behandeling terug werken?

Normaal gezien kan je dag na de behandeling direct gaan werken, afhankelijk van welk job je uitoefent. Het is echter aangeraden na de behandeling enkele dagen lichamelijke rust te nemen. Indien nodig kan de eerste 7 dagen na de behandeling een hoofddeksel worden gedragen tot dat de kleinere schaafwonden op de bovenkant van het hoofd zijn verdwenen.

011Wanneer beginnen de getransplanteerde haren terug te groeien?

Aavankelijk valt het getransplanteerde haar bijna altijd uit omdat de haarwortel overschakelt naar "zachte cyclus". Herniuewde en blijvende groei treedt op na ongeveer 10 tot 12 weken.

 

012Hoe vaak kan ik een haartransplantatie behandeling laten doen?

Dit is afhankelijk van de grootte van de operatie, de kwaliteit van de haardichtheid aan de donorgebied en de elasticiteit van de hoofdhuid. Meestal is één behandeling voldoende voor een blijvende resultaat. Je besteedt aandacht aan een zeer efficiënte omgang met het donorhaar om in uitzonderlijke gevallen (bij sterk progressieve haaruitval) een tweede of derde behandeling mogelijk te kunnen maken.

013Kan ik haren van anderen getransplanteerd krijgen?

Theoretisch ja, het blijft altijd vreemd weefsel en het lichaam zal het proberen af te stoten. Om dit te voorkomen zou men levenlang medicijnen moeten slikken met significante bijwerkingen.

  • Over ons

    Esthebel, is een Bedrijf dat sedert 2008 in Medisch Toerisme actief is in Turkije. In korte gaan wij ook met onze activiteiten in Belgie beginnen. Onze specialisten hebben meer dan 17 jaar ervaring in haartransplantatie. De behandelingen worden gedaan in Istanbul.  Esthebel werkt alleen met specialisten met aangetoonde internationale referenties. Onze specialisten verrichten professionele haartransplantaties en gebruiken de meest recente haartransplantatie methode, de FUE (Follicular Unit Extraction) techniek, organische haartransplantatie en haartransplantatie met PRP ondersteuning.