Aangezien de verwijdering van de haarwortels onder lokale verdoving gebeurt, gaan de patiënten geen pijn ervaren. Tijdens de transplantatie gaat men slechts een lichte druk voelen op de hoofdhuid, dit zal echter niet als ongemak aanvoelen. Ook het genezingsproces verloopt volledig pijnloos.
Pijngrens is bij iedereen anders. Algemeen blijft het pijngevoel binnen de perken en is aan de donorgebied te voelen. U krijgt pijnstillers om in geval van pijn te nemen.
Afhankelijk van patient tot patient en aantal grafts dat moet getransplanteert worden kan de behandeling tussen 3 en 8 uur duren.
Het haarzakje verliest zijn genetische eigenschappen niet. Gezien de haren uit de donorgebied genomen worden waar de haren levenslang blijven vallen de haren niet uit en blijven levenslang.
Nee, de enige voorwaarde is een gezonde hoofdhuid. Uiteraard mag het behandelende team de haarwortels tijdens de transplantatie niet beschadigen of vernietigen. De ervaring van het team is dus van grote belang.
Nee, aan het plek waar de grafts genomen worden ontstaat een klein wondje dat quasi onzichtbaar is! Direct na het nemen van de graft begint het plek zich te herstellen en wordt het onzichtbaar.
Er is geen leeftijdsgrens, maar voorzichtigheid is geboden bij zeer jonge mannelijke patiënten tussen 17 en 23 jaar, omdat verdere ontwikkeling van het verlies hier mogelijk niet te voorzien is en onjuiste verwachtingen de haalbaarheid kunnen beïnvloeden. het medisch advies van de klinieken maakt duidelijk of een haartransplantatie een optie is om het betreffende haarprobleem op te lossen.
De aandacht voor de natuurlijke haargroepering en de microchirurgische technieken garanderen het natuurlijke karakter van het resultaat. Bovendien wordt de haarlijn aandachtig bepaald in afspraak met de wensen van de patiënt.
Normaal gezien kan je dag na de behandeling direct gaan werken, afhankelijk van welk job je uitoefent. Het is echter aangeraden na de behandeling enkele dagen lichamelijke rust te nemen. Indien nodig kan de eerste 7 dagen na de behandeling een hoofddeksel worden gedragen tot dat de kleinere schaafwonden op de bovenkant van het hoofd zijn verdwenen.
Aavankelijk valt het getransplanteerde haar bijna altijd uit omdat de haarwortel overschakelt naar "zachte cyclus". Herniuewde en blijvende groei treedt op na ongeveer 10 tot 12 weken.
Dit is afhankelijk van de grootte van de operatie, de kwaliteit van de haardichtheid aan de donorgebied en de elasticiteit van de hoofdhuid. Meestal is één behandeling voldoende voor een blijvende resultaat. Je besteedt aandacht aan een zeer efficiënte omgang met het donorhaar om in uitzonderlijke gevallen (bij sterk progressieve haaruitval) een tweede of derde behandeling mogelijk te kunnen maken.
Theoretisch ja, het blijft altijd vreemd weefsel en het lichaam zal het proberen af te stoten. Om dit te voorkomen zou men levenlang medicijnen moeten slikken met significante bijwerkingen.